Studiu de caz, header
PDF Descarcă PDF

Solutii informatice fiscale

VisualStore 4 - studiu de caz Lee CooperRezumat
Misiunea - Implementarea unei soluții de POS (Point of Sale) de ultimă generație, capabilă să vină în întâmpinarea necesităților consumatorilor, să asigure flexibilitate, să fie pregătită pentru extinderea rețelei de magazine.

Soluția - Aplicația VisualStore, personalizată Fashion Business, funcționând pe POS-uri și imprimante fiscale IBM, servere IBM, bază de date IBM DB2 Express și interfațare, la nivel de date, în sediul central, cu o soluție ERP.

Situatia initiala

Fondată în 1908, Lee Cooper este cea mai veche companie producătoare de blue-jeans, din Europa, ale cărei produse combină elementele clasice cu cele moderne, păstrând, în același timp, un nivel ridicat al calității. Deschiderea Lee Cooper spre noile tehnologii este în concordanță cu viziunea de afaceri a companiei.

Înca de la intrarea pe piața românească, în anul 2004, Lee Cooper a dorit să își fundamenteze dezvoltarea pe o soluție informatică stabilă, flexibilă, cu un raport favorabil investiție-profit și care sa îi furnizeze, totodata, un suport pentru extinderea rețelei de magazine, la nivel național.

Dupa o atentă studiere a pieței, managerii IT Lee Cooper au optat pentru soluția VisualStore 4, dezvoltată în Romania și comercializată, la nivel regional, de PSS.

Soluția POS aleasă a fost aplicația de vânzări VisualStore 4 Terminal cu add-on-ul Fashion, rulând pe un sistem POS și imprimantă fiscală IBM, sub sistemul de operare Windows XP Professional.

Sistemul a fost implementat de integratorul de soluții GLYKON, împreună cu dezvoltatorul software PSS - Prosoft Solutions.

Avantajele VisualStore


La nivelul sediului central, platforma hardware selectata a fost de asemenea IBM, serverul xSeries 206 de la IBM reprezentând, astfel, o alegere naturală, datorită raportului preț-calitate. Soluția de la PSS - VisualStore Central Server folosește sistemul de operare Windows XP Professional (se poate opta și pentru Windows 2003 Server) și bază de date IBM DB2 Universal Database Express Edition.

Această soluție consolidează datele de vânzare, provenite de la magazine, generează o serie de rapoarte manageriale referitoare la vânzari și productivitate, gestionează nivelele de acces ale operatorilor POS din magazine și, prin intermediul interfeței de date, transmite informațiile de vânzare către aplicația ERP.

Factori care au contribuit la alegerea soluției:


Beneficii post-implementare oferite de VisualStore 4

Un concept al sistemului promovat de PSS și GLYKON, către clienții lor, este acela că tehnologia trebuie să modeleze, să îmbunătățească și să susțină procesele de business, pentru realizarea obiectivelor propuse.

Prin adoptarea soluției, în magazinele sale, Lee Cooper a realizat urmatoarele: Pâna la sfârsitul anului 2007 Lee Cooper va opera, în Romania, o rețea de 28 de magazine, localizate în orasele importante, ale țării.

Într-o faza imediat următoare, va fi implementat și sistemul integrat pentru managementul centralizat al promoțiilor și al clienților posesori de carduri de fidelitate - Central Loyalty System.

Alte implementări, în România, bazate pe VisualStore


Despre noi | Referințe | Studiu de caz | Hartă site | Contact
©2010-2017 GLYKON